persfoto's Opgeraapt Opgevist Uitgehakt

Opgeraapt: Fossieltjes van het strand van Cadzand, in de oorspronkelijke sigarendoosjes van de verzamelaar: onder andere haaientanden, vissenwervels, schelpen en een botfragment. Collectie Natuurhistorisch Museum Rotterdam. (foto André Slupik | NMR)

Opgeraapt: Haaientanden (van de soort Isurus hastalis) uit Langenboom. Collectie Hansjorg Ahrens. (foto André Slupik | NMR)

Opgevist: Uit de Oosterschelde opgeviste fossielen liggen uitgestald op het de kluik van de motorkamer van de zz10, botten van onder andere paard, rund en hert. (foto Jelle Reumer | NMR)

Opgevist: Fossiele wervel van een walvis behorende tot de suborde Archaeoceti afkomstig uit het Eoceen (circa 40 miljoen jaar oud) opgevist voor de kust van Zeeuws Vlaanderen. Collectie Natuurhistorisch Museum Rotterdam. (foto Kees Moeliker | NMR)

Uitgehakt: Afdruk (het afgietsel) van een solitair koraal van de groep van Montlivaliidae, in het kalkige sediment van de ENCI-groeve. Collectie Natuurhistorisch Museum Rotterdam. (foto Jelle Reumer | NMR)

Uitgehakt: Ammoniet (Aegocrioceras). Hauterivien, Hastekanal (Duitsland). Collectie Naturalis. (foto André Slupik | NMR)

Boekomslag Jelle Reumer Opgeraapt Opgevist Uitgehakt

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.