4 maart: Museumnacht - Laat je besmetten!

Het Natuurhistorisch is een infectiebron van bizarre kennis. Met de Resistentiescanner, de AntibiotiCAR, de Tyfusquiz en de Pillenbar is dat deze nacht niet anders. Kom zaterdag 4 maart (20:00 - 01:00 uur) naar het museum tijdens de Museumnacht010 en laat je besmetten! Koop hier je tickets: museumnacht010.nl 

Het kuurtje, hoe lang nog?
Centraal in de Museumnacht staat ‘Het kuurtje, hoe lang nog?’ een tentoonstelling over - jawel - antibioticaresistentie. Met je hand in de unieke resistentiescanner test je hoe resistent je bent. Of zijn het toch de bacteriën die resistent worden? De dokter van het Erasmus MC legt na afloop van de scan uit hoe het zit met die miljoenen krioelende bacteriën op je hand en in je lichaam. Daarna kan je gelijk door naar de Pillenbar voor een kuurtje …. Buiten staat de AntibiotiCAR, een rondrijdende tentoonstelling van Museum Boerhaave over antibiotica en antibioticaresistentie. Daar ervaar je het laboratorium met een Virtual Reality Bril, onderzoek je de inhoud van petrischaaltjes en bekijk je bacteriën door de microscoop.

De Tyfusquiz
Test je kennis van infectieziekten en andere biohazards in de enige echte Tyfusquiz. Is het platje een SOA? Maakte tuberculose meer of minder dan een miljard slachtoffers? Is snot een dode bacteriebrij? Voor de winnaars – meedogenloos geselecteerd met de mondkapje-op-mondkapje-af methode – zijn er passende prijzen. De Tyfusquiz start elk half uur in de sfeervolle Hoboken Salon van het museum.

Collectie leeft op
Geen zin in tyfus, druipers en darmbacteriën? Het Natuurhistorisch by Night is sowieso een hoogtepunt. Verstoken van daglicht leeft onze collectie op. De snoek die zich verslikte in een te grote prooi, de tanden van ‘De Grootste Muil’ en alle ‘Dode dieren met een verhaal’ genieten van het halfduister. Kom ook kijken naar de Orangs, Olifanten en Gorilla’s van meestertekenaar Jan van der Kooi en de vogelpracht van 'Van Teeffelen's Ornithologisch Handboek'.