Museumpark Vriendenweek

Van 1 t/m 6 september 2020 hebben de instellingen rond het Museumpark de deuren opengezet om hun gezamenlijke Vrienden te ontvangen tijdens de Museumpark Vriendenweek. Vrienden van Het Natuurhistorisch, Museum Boijmans van Beuningen, de Kunsthal, het Chabot Museum, Het Nieuwe Instituut en Debatpodium Arminius konden de hele week onbeperkt alle instellingen bezoeken. Naast het ruime aanbod aan exposities was er een interessant Vriendenprogramma met rondleidingen en lezingen. 

Het Natuurhistorisch organiseerde rondleidingen door onze Museumpark-natuur. Van de slechtvalken op het dak van het Erasmus MC, de foeragerende ijsvogel, de oudste boom van het park tot ons eigen Stadsnatuurreservaat achter het museum; de specialisten van Het Natuurhistorisch vertelden je wat groeit en bloeit rondom het museum.

Als Vriend van de deelnemende instellingen kon je alle musea rondom het Museumpark bezoeken, maar vanwege de coronamaatregelen moest je daarvoor wel bij ieder museum apart een tijdslotticket reserveren. Dat kon via de webpagina van het museum dat je wilde bezoeken door in de e-ticketshop jouw gratis ticket te boeken: Museum Boijmans van Beuningen, de Kunsthal, het Chabot Museum, Het Nieuwe Instituut en Debatpodium Arminius en een e-ticket als ‘Vriend’ of ‘Museumpark Vriendenweek’ te selecteren. Bij je bezoek moest je je Vriendenpas meenemen, deze moest je naast het e-ticket aan de kassa van de instelling laten zien.

Voor een regulier bezoek was je e-ticket in combinatie met je Vriendenpas voldoende. Voor sommige programmaonderdelen moest je van tevoren reserveren. Hier zie je de activiteiten per dag en instelling en kon je doorklikken om te reserveren voor een activiteit. Voor de Museumpark-natuurrondleiding hoefde je niet te reserveren, hier geldt vol=vol. Je moest je vijf minuten voor aanvang buiten bij de (grote) Zwarte Kraai naast de nieuwbouw van Het Natuurhistorisch melden. De wandelingen begonnen woensdag 2 september om 13:30 uur en op zaterdag en zondag 5 en 6 september om 13:30 en 15:00 uur. Er konden per rondwandeling maximaal 15 Vrienden mee.

Ben je nog geen Vriend van Het Natuurhistorisch, maar wil je dat wel worden? Ga dan naar onze Vriendenpagina. Je bent al Vriend vanaf € 30,00. Als je nu Vriend wordt, ontvang je als welkomstgeschenk ook nog eens het fraaie boek Natuurschatten - natuurhistorische collecties in Nederlandse musea (zolang de voorraad strekt). 

Vriend worden van een van de andere instellingen? Bezoek dan de website van de instelling van je keuze. Als Vriend geef je de instellingen in coronatijd een extra steuntje in de rug.