Dier in detail - zoölogische illustraties van Bas Teunis

van 17 juni t/m 12 augustus 1988 
Dier in detail
zoölogische illustraties van Bas Teunis

Op 16 juni werd het museum officieel geopend door wethouder M.J.D. Jansen. Toespraken werden gehouden door J. Witteveen, voorzitter van de Stichting Natuurhistorisch Museum Villa Dijkzigt en door mr. R.Vis die het nieuwe museum namens de vereniging een cheque ter waarde van fl 1000,- aanbood. Vervolgens werd door dr J.J. van Gelder, universitair hoofddocent aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen, de eerste tentoonstelling van het nieuwe museum, getiteld 'Dier in detail' geopend en van een toelichting voorzien. Het betrof een overzichtstentoonstelling van de zoölogisch-tekenaar Bas Teunis bestaande uit 34 fraaie, gedetaileerde pentekeningen voornamelijk van amfibieën.
 

Eerste expositie in Natuurmuseum (Rotterdams Nieuwsblad, 17 juni 1988)

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.