Zoeken

Museumpark Vriendendag 2024

MUSEUMPARK VRIENDENDAG - 21 JUNI 2024

Op vrijdagmiddag en -avond 21 juni is het tijd voor de zevende editie van de Museumpark Vriendendag. Speciaal voor Vrienden van de culturele instellingen van het Museumpark is er open dag in Het Natuurhistorisch, Kunsthal Rotterdam, Nieuwe Instituut, Depot Boijmans van Beuningen, Huis Sonneveld en het Chabot Museum. Ontmoet andere Vrienden van het Museumpark en beleef kunst, cultuur en natuur tijdens de bijzondere activiteiten op de jaarlijkse Vriendendag.

Wil je deelnemen aan een rondleiding, schrijf je dan in via onderstaande inschrijfknop. inschrijven

Mocht je niet deel willen nemen aan een rondleiding maar wel graag willen komen, laat ons dit dan ook weten via het formulier. Bij aanvang van de Vriendendag ontvang je van ons een Vriendenbandje waarmee je gratis toegang krijgt tot alle deelnemende musea van het Museumpark op de Museumpark Vriendendag.
Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom bij Friday Night LIVE in de Kunsthal. Op vertoon van jouw Vriendenbandje krijg je gratis toegang en een consumptie.

Let op: Het aantal plekken voor de rondleidingen is beperkt. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

VRIEND MEE, GOED IDEE
Wil je jouw Vriend ook laten kennismaken met de Vrienden van het Natuurhistorisch Museum? Je kunt een vriend meenemen als introducee naar de Vriendendag. Je kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.

PROGRAMMA: LAND VAN HOBOKEN
Precies 100 jaar geleden werd het Land van Hoboken aangekocht door de gemeente Rotterdam met het doel de verstedelijking de ruimte te geven. Op het voormalige landgoed van de redersfamilie Van Hoboken verrezen woningen, scholen en musea. De musea blikken gezamenlijk terug op deze metamorfose, ieder vanuit hun specialisme.

Bijvoorbeeld: Kom langs bij de werkplek van gastkunstenaar Laura Grimm in het Chabot Museum. Museum Boijmans Van Beuningen grasduint door haar geschiedenis van het museumgebouw én het voormalige diensthuis. Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld nodigt je uit in de nieuwste tentoonstellling Dutch, More or Less. Hier wordt je kennis over ruim dertig jaar ontwerp uit Nederland in de disciplines architectuur, design en digitale cultuur opgefrist. In de Kunsthal beleef je vanaf 17:00 uur de Friday Night LIVE.

PROGRAMMA IN HET NATUURHISTORISCH MUSEUM
Tijdens een exclusieve rondleiding in Het Natuurhistorisch staan we stil bij de meest aansprekende verhalen: Welke dieren zijn verdwenen? Welke dieren wonen er nog steeds? Welke soorten waren vroeger in groten getale aanwezig, maar zijn nu zeldzaam geworden? En er is natuurlijk ook aandacht voor de nieuwkomers in de stadsnatuur van Rotterdam.

Ook kun je luisteren naar optredens van stadsdichter Elfie Tromp en dichter Hanneke van Eijken. Stadsdichter Elfie Tromp is naast dichter ook schrijver, theatermaker en performer. ‘Nooit zegt iemand: ik haat natuur’, schrijft ze, ‘maar hoe we ermee omgaan, verschilt enorm. Het is aan ons om te kiezen wiens hartslag we horen in de toekomst en welke lucht we ademen.’

Aanmelden voor de rondleidingen is verplicht.  

inschrijven

Vragen of suggesties? Neem gerust contact met ons op via vrienden@hetnatuurhistorisch.nl
Meer informatie over de Vrienden van het Natuurhistorisch kun je vinden door op deze link te klikken.