Record van 69.000 bezoekers in 2018

[31 december 2018] Nooit eerder in de 91-jarige geschiedenis van Het Natuurhistorisch kwamen zoveel bezoekers naar het museum als in 2018: ruim 69.000. Dat is tienduizend meer dan in 2017. De grens van 50.000 werd in 2016 overschreden en sindsdien zit het bezoekersaantal duidelijk in de lift.

Snikheet maar druk
Het jaar 2018 zorgde met aansprekende wisseltentoonstellingen zoals als ‘Swim, Fish, Swim!’, ‘Nederland Zoemt’ en ‘Doorgelicht’ voor een gestage bezoekersstroom die ook in de snikhete zomermaanden mede dankzij de Kluifreiger en de IJs-ijsvogel die werden bijgezet in de expo ‘Dode dieren met een verhaal’ tot recordhoogte opliep. Belangrijk waren ook de activiteiten van onze naaste buur, de Kunsthal, die met de buitenactiviteiten ‘Kunsthal LIVE OP ZONDAG’ en ‘Waterlicht’ de zuidkant van het Museumpark nieuw leven (en publiek) inbliezen. Dat zowel de Kunsthal als Het Natuurhistorisch in 2018 een bezoekersrecord vestigden, kan niet los van elkaar gezien worden. 

Stadsnatuurreservaat
Bureau Stadsnatuur zorgde voor een unicum - het eerste Nederlandse stadsnatuurreservaat, een vergeten hoekje van het Museumpark, achter Het Natuurhistorisch - dat voor iedereen, ook voor mensen, vrij toegankelijk is.

Aanwinsten
De collectie werd in 2018 verrijkt met een omvangrijke en wetenschappelijk waardevolle collectie hertengeweien, en bijna 200 ‘losse’ aanwinsten, waaronder een door een Japanse oester gegrepen Middelste zaagbek, een dode meerval die bij Tropicana uit de Nieuwe Maas werd gevist en een uiterst zeldzame fossiele onderkaak van een das, afkomstig van strand de Zandmotor.

Depotperikelen
Een domper in 2018 was de opzegging van de huur van onze externe depot aan de Robert Fruinstraat, waar 80% van onze collectie wordt bewaard, beheerd en onderzocht. De gemeente Rotterdam werkt gelukkig welwillend mee aan het vinden van een nieuwe opslagruimte die de museumcollectie een duurzame toekomst biedt.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.